Τα καταπληκτικά οφέλη του μελιού


Το μέλι είναι πολύ πλούσιο σε διάφορες ευεργετικές ουσίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την απώλεια βάρους . Για αιώνες θεραπεύει τραύματα , καθώς επίσης και πνευμονολογικές , γυναικολογικές , δερματολογικές και καρδιολογικές παθήσεις . Σύμφωνα με ορισμένες στατιστικές, περίπου το 1/3 των φαρμάκων περιέχει μέλι, δηλητήριο της μέλισσας , πρόπολη και κερί μέλισσας . Μία σταγόνα μελιού περιέχει 70 σημαντικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό , όπως οι υδατάνθρακες - γλυκόζη και φρουκτόζη, οι οποίες σε αντίθεση με την κανονική ζάχαρη είναι εύπεπτες στο σώμα. Οιι ουσίες αυτές συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και στη φυσιολογική ανάπτυξη των μυών .

 

Το Μέλι για την απώλεια βάρους


Το μέλι θα πρέπει να καταναλώνεται σε κανονικές και όχι υπέρμετρες ποσότητες. Η κατανάλωση του είναι πολύ χρήσιμη στην απώλεια βάρος .Το μέλι περιέχει ένζυμα που διεγείρουν τη διαδικασία της πέψης και αυξάνουν το μεταβολισμό ,συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του βάρους . Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο μέλι λαμβάνουν μέρος στο σχηματισμό των ορμονών . Τα μέταλλα ρυθμίζουν τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος και την παραγωγή αίματος. Η τακτική χρήση του μελιού δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

 

Το μέλι μπορεί να προστατεύσει τα μάτια σας


Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τα ματιών από την ερυθρότητα, την κούραση και την ακτινοβολία του υπολογιστή . Το μέλι είναι σε θέση να ενεργεί στο σώμα μέσω του δέρματος . Βάλτε μέλι στα δάχτυλά σας και τρίψτε την περιοχή με ερυθρότητα για περίπου 5-6 λεπτά . Αν το μέλι απορροφηθεί ,επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές . Εάν αυτή η περιοχή του σώματος απορροφά το μέλι συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη θρεπτικών ουσιών. Αν το μέλι δεν απορροφάται, κάντε ένα ζεστό μπάνιο (νερό 35-40 βαθμών Κελσίου) και χαλαρώσετε σε αυτό για περίπου 10-15 λεπτά . Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή δύο φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι έχει μια ευεργετικό για τα μάτια και την βελτίωση της όρασης .

 

Μάσκες από μέλι


Στην αρχαιότητα το μέλι χρησιμοποιούνταν για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ομορφιά του δέρματος του προσώπου . Οι μάσκες από μέλι είναι επίσης πολύ δημοφιλείς σήμερα . Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κρόκο αυγού . Με πινέλο εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά . Αυτή η μάσκα είναι πολύ επωφελής για τα άτομα με λιπαρό και κανονικό δέρμα. Για ξηρό δέρμα συνίσταται μάσκα που αποτελείται από ίσα μέρη μελιού και κρέμας. Το μείγμα αυτό λιπαίνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα απαλό και εύπλαστο . Μείγμα που αποτελείται από 1/4 φλιτζανιού μέλι και χυμό μισού λεμονιού θα βελτιώσει το χρώμα του προσώπου , θα φωτίσει το δέρμα και θα κάνει τις φακίδες και κηλίδες λιγότερο ορατές .

 

Το μέλι για θεραπεία ακμής

 

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα πιστεύουν ότι η ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέλι. Το γεγονός ότι το μέλι έχει μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες δεν είναι μυστικό . Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μειώνει τον πόνο στο λαιμό , και ακόμη βοηθά στο να ηρεμήσουν τα νεύρα . Ο Δρ Sarah Maddox από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα εξηγεί ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο μέλι βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων φλεγμονών του δέρματος . Αυτό αναφέρεται στην ακμή . Οι επιστήμονες λένε ότι το μέλι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από την ιατρική θεραπεία . Όταν έχουμε φλεγμονή του δέρματος εμφανίζονται βακτήρια και το μέλι είναι σε θέση να σταματήσει τον σχηματισμό μικροοργανισμών .Το νέκταρ μελιού περιέχει φολικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή αντισωμάτων .